Alfa TI Cup: párossiker Budapesten
U18

Alfa TI Cup: párossiker Budapesten

2018-10-26 – Két szoros szettben nyert Kéki Márk és Vörös Máté a szintén a BTC-n készülő Velcz Zsombor, továbbá Fajta Péter ellen. A rutinosabb, győztes párosnak a szerencsére is szüksége volt az U16-os Európa-bajnokságon ezüstérmes ellenféllel szemben.

Kéki Márk és Vörös Máté (MTK Budapest) nyerte a fiúk páros döntőjét Budapesten az Alfa TI Cup elnevezésű, Grade4-es juniorversenyen. Ez volt a BTC-páros idei harmadik közös trófeája az ITF-nél. Fajta Péter és a Budai Tenisz Centrumban készülő Velcz Zsombor szintén döntős volt pénteken párosban.


Időrendben a fiú fináléja fejeződött be először, színvonalas és rendkívül szoros csata után.


A felnőtteknél fedett pályán magyar bajnok Kéki és Vörös a nyitó felvonást 5:5 után döntötte el. Ekkor 40-re brékelték Velczet, majd nagy csatában zárták le a szettet.


A második játszma elején Fajta veszítette el először az adogatását, de ezután Vörös sem tudta hozni saját játékát. A folytatásban is parádés labdameneteket hozott a finálé, majd jött a tie-break. A rövidítésben Márk és Máté 5-1-re, majd 6-4-re is vezetett, végül a negyedik meccslabdát nyerték meg.


ÍGY LÁTTÁK A BTC-JÁTÉKOSOK:


VÖRÖS MÁTÉ:

“Hoztunk egy stabil, közepes játékot. Két fiatalabb játékos, Fajta Peti és Velcz Zsombi volt az ellenfelünk, ők is nagyon tehetségesek és jól párosoznak. Ráadásul Zsombival együtt is készülünk. Kiélezett csata volt, végül a negyedik meccslabdát használtuk meg. Kicsit elfáradtam az egyéni miatt, de Móki segített a játékban, hogy jobban teljesítsünk. Korrekt döntő volt a négy magyar résztvevővel.”


KÉKI MÁRK:

“Azt gondolom, hogy színvonalas és szoros döntő volt. Az első játszmában egy brék volt, majd a második szettben még nagyobb és kiélezettebb volt a csata. Szerencsére végül sikerült lezárnunk a mérkőzést. Saját teljesítményemet megfelelőnek éreztem, az alapjátékom stabil volt, a hálónál is sokszor sikerült jó megoldásokat választanom.”


VELCZ ZSOMBOR:

“Elég szoros volt a finálé. Az első játszma egy bréken ment el, aztán a második szettben mindkét oldalon egy-egy adogatásvesztés volt. A tie-break fordítva is végződhetett volna. Kicsit fáradt voltam, ez elsősorban az adogatásoknál érződött. Nem jöttek az első szerváim. De összességében elég jók voltunk.”