Australian Open: Babos Tímea negyeddöntős női párosban
Felnőtt hírek

Australian Open: Babos Tímea negyeddöntős női párosban

2019-01-21 - Kedden a női párosban címvédő magyar-francia kettős a negyeddöntőért lép pályára, majd jön Timi és Fucsovics Márton második mérkőzése vegyes párosban.

AUSTRALIAN OPEN (60,5 MILLIÓ AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 13.) 6:1, 6:4


A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott Melbourne-ben.

„Boldog vagyok a mai meccset illetően, mindenre találtunk megoldást! Szerencsére ez az elmúlt mérkőzésekre is igaz volt. Nagyon jól kommunikálunk Kikivel, szerintem folyamatosan javul a játékunk. Mindig meg tudjuk oldani a nehezebb helyzeteket. Örülök ennek, úgy érzem, léptünk egy szintet a tavalyi US Open óta! Javul a teljesítményünk, jól meg tudjuk beszélni, hogy miben vagyunk erősek és miben kellene még javulnunk. Ezek alapján lépkedünk folyamatosan előre. Boldog vagyok: ez egy szép győzelem volt, jó játékkal!”nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján.


Csak a nyitó játék alakult rosszul, utána a címvédő kettős meggyőző játékkal múlta felül ellenfelét a szezon első Grand Slam-versenyén.

A 33 perces első szett nyitó játékát 0-ra nyerte fogadóként Flipkens és Larsson, de ekkor állt utoljára jobban a 13. helyen kiemelt páros. Timi és Kristina Mladenovic rendkívül meggyőző teljesítménnyel fordított!

A címvédő kettős a 15-re brékelt a második gémben, majd a negyedik játékban úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy 40-15 után egyenlített, majd még öt adogatóelőnyt hatástalanított. Timi és Kiki Mladenovic 4:1 után 40-re brékelt, a harmadik esélyt használta ki. A következő gémben a magyar-francia kettős mindössze egy labdamenetet veszített adogatóként.

A második szettre nagyot javult Flipkens és Larsson, 4:3-ig mindig hozta az adogatását. A belga-svéd kettős az ötödik gémet bréklabdáról fordította meg. Timi és Kristina Mladenovic aztán a szett – és a mérkőzés – utolsó játékában remekelt! 4:4 után a magyar-francia páros 0-ra brékelt, majd saját adogatását is 0-ra hozta.

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a negyeddöntőben a 9. helyen kiemelt Raquel Atawo és Katarina Srebotnik lesz.

Az 1982. december 8.-án született amerikai játékos 28. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Atawo eddig 18-18 WTA Tour- és ITF-versenyt nyert női párosban. Öt évvel ezelőtt elődöntős volt az Australian Openen, ez a legjobb eredménye Melbourne-ben.

Az 1981. március 2.-án született szlovén játékos 23. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2011. július 4.) volt. Srebotnik eddig 39 WTA Tour- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Pályafutása során 5 alkalommal jutott Grand Slam-versenyen döntőbe női párosban: 2011-ben Květa Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 fináléban volt érdekelt, ötször diadalmaskodott (1999: Roland Garros, társ: Piet Norval, 2003: US Open, társ: Bob Bryan, 2006: Roland Garros, társ: Nenad Zsimonjics, 2010: Roland Garros, társ: Zsimonjics, 2011: Australian Open, társ: Daniel Nestor).

A negyeddöntőt kedden játsszák női párosban. A második hét második napján Babos Tímea vegyes párosban is pályára lép, Fucsovics Márton oldalán. A magyar kettős ellenfele a 2. helyen kiemelt, amerikai Nicole Melichar és a brazil Bruno Soares lesz. Babos Tímea keddi első mérkőzése nem előbb, mint 3 órakor (magyar idő szerint) kezdődik.