Balázs Attila: közel volt az umagi végső siker
Felnőtt hírek

Balázs Attila: közel volt az umagi végső siker


CROATIA OPEN (586 140 EURÓ, SALAK), EGYES, DÖNTŐ

Dusan Lajovics (szerb, 4.)-Balázs Attila 7:5, 7:5


A mérkőzés 1 óra 52 percig tartott Umagban.


A BTC-n készülő magyar játékos az 55 perces első játszma hajrájáig remekül teniszezett, a korábbi mérkőzéseihez hasonlóan alaposan meglepte ellenfelét. Attila számtalan remek megoldással okozott örömöt a szurkolóinak, 5:3-ig nagyszerűen váltogatta megoldásait.


Balázs a negyedik gémben hárított két bréklabdát, majd 3:3 után 15-re nyerte el ekkor még pontatlan ellenfele adogatását. Sajnos a folytatásban Lajovics megtalálta a helyes és célravezető taktikát, így fordítani tudott. A verseny negyedik kiemeltje 30-ra brékelt a 10. játékban, majd 6:5-nél fogadóként zárta le a szettet. Lajovics 40-0-ra is vezetett, végül 30-ra hozta a gémet.


A második játszma első részében úgy tűnt, hogy a selejtezővel együtt immár 7. umagi mérkőzését játszó Attila fejben és fizikálisan is elfáradt. Lajovics jóval frissebben mozgott és pontosabban is teniszezett, elhúzott 4:1-re. A szerb játékos a negyedik gémben brékelt 40-re.


Balázs Attila azonban nem adta meg magát! Elképesztő akarattal és hatalmas szívvel küzdött, egyenlített 4:4-re, a hetedik játékban 30-ra nyerte el ellenfele adogatását!


Sajnos 5:5 után ismét Lajovics volt a jobb. A szerb játékos 0-ra hozta adogatását, majd úgy brékelt, hogy ellenfele 30-15-re vezetett. A mérkőzéslabdánál Lajovics ritörnje után Attila tenyerese a háló tetején csattant…


Nem hivatalos számítások szerint a magyar játékos hétfőtől 141. lesz a világranglistán, eddigi legjobbja a 153. pozíció volt 2010. október 11.-én.