Borsos Olivér: Mindennap büszkék lehetünk arra, amit elértünk!
Interjúk

Borsos Olivér: Mindennap büszkék lehetünk arra, amit elértünk!

2017 őszétől rengeteg fantasztikus eredményt ért el a közösség.

- Egy évvel ezelőtt kezdte meg működését a Budai Tenisz Centrum. Hogyan foglalnád össze az elmúlt hónapokat?

- Azt gondolom, hogy ez egy sikeres időszak volt! Nagyon sok munka, nagyon sok áldozat és energia, nagyon sok odafigyelés kellett ahhoz, hogy így sikerüljön az elmúlt egy év. Úgy érezzük, hogy mindennap büszkék lehetünk arra, amit elértünk! Ezt belül is így érezzük és kifelé is ezt tudjuk mutatni. Az a klub, amelyet Gécsek Tibor és Hamar Gábor felépített és azt együtt álmodtuk meg, az nem csak egy álom, hanem valósággá tudott válni. Az, hogy itt játszanak Magyarország legjobb teniszezői, az egy valós dolog lett. Azt, amit megterveztünk, hogy ez a létesítmény meg tud adni mindent, ami egy teniszezőnek szükséges, az meg is valósult. Kezdve a profi csoportunktól, amelynek Babos Timi volt az első oszlopa, nagyon sokat köszönhetünk neki! Utána Balázs Attilával együtt, kiegészülve, ikonikusan vitték ezt a klubot. Majd csatlakozott Udvardy Panna, Arn Gréta, most már Fucsovics Marci is. Hasítunk, mint klub és nekünk is jó visszajelzés, hogy jól csináljuk. Hiszen ők is jól érzik itt magukat, hálásak azért, hogy itt lehetnek, büszkén viselik azt, hogy ez az ő klubjuk. Ez óriási siker!

- Melyik sikerre vagy a legbüszkébb a tavalyi indulás óta?

- Hatalmas boldogság, hogy utánpótlás játékosaink és versenyzőink, mint Gécsek Fanni, Vörös Máté, Kéki Márk, már felnőtt magyar bajnokok párosban vagy éppen csapatban! Óriási eredmény ezt ilyen fiatalon elérni! Emellett a még ifjabbak annyi hazai és nemzetközi sikert értek el, hogy nehéz lenne felsorolni az összeset, mert olyan sok volt. Nem csak tornagyőzelmekről szól, hanem külön-külön megélt sikeres mérkőzésekről és játszmákról. Vagy éppen beszélhetünk arról, hogy kimentek, ott voltak, csinálták a feladatukat. Voltak kiemelkedő diadalok, például Fanni, Márk, Máté nagyon nehéz ITF-versenyt tudott nyerni párosban, vagy éppen Cseresznyés Máté, Velcz Zsombor, Dankó Vanessza, Kántor Anna és Udvardy Luca is remek eredményeket ért el. De ugyanígy a legifjabbak, Kószó Petra, Fehér Alex vagy éppen Győri Lóri is megy és teszi a dolgát a sikerért! Az a legnagyobb siker, hogy mindenkinek tudunk példaképet mutatni, mindenkinek előre vezető utat tudunk adni! Hogyan tudsz eljutni addig, hogy Fucsovics Marci, Balázs Ati, Arn Gréta vagy Babos Timi legyél! Nyilván Marci és Timi a két legnagyobb sztár, de Attila vagy Gréta is sok nagy csatát megélt már. Kiemelkedő, hihetetlenül jó játékosok, nemzetközi szinten is! És már jönnek az újabb generációk, Udvardy Panna, Bartakovics Marcell, Gécsek Fanni, Kéki Márk, Vörös Máté, Cseresznyés Máté, Velcz Zsombi vagy éppen Dankó Vani, Kántor Anna és Mészáros Patrik, Fehér Alex, Győri Lóránt! Ezt álmodtuk meg, ez volt az egész klub célja, hogy megteremtsük a jövőt a magyar teniszezők részére!

- Térjünk ki a visszatekintésben magára az épületegyüttesre is, hiszen számos remek rendezvénynek adott otthont. A BTC-n már rendeztek téli korosztályos csapat Európa-bajnoki selejtezőt és fedett pályás Országos Bajnokságokat, nyílt napokat és házi versenyeket, de nyári tenisztábor is volt már. Melyiket emelnéd ki legszívesebben?

- Mindegyikre büszkék vagyunk! Mindegyiknek volt különlegessége, hiszen gyönyörű látványt nyújtott, amikor play and stay vagy U12-es versenyt rendeztünk és tele volt a klub! Alig lehetett megmozdulni a pályán, de szintén szép emléket jelent az EB-selejtező vagy a négy korosztályos OB. Ezek nagy dolgok egy klub életében. Az elmúlt egy évben rengeteg olyan dolgot éltünk meg, amelyekért nagyon sokat dolgoztak az emberek. Csapatként rengeteget tett ezért a klub összes munkatársa, a vezetők, az étterem dolgozói, most már a Balance is, a pályák gondnokai és a többiek. Mindenki olyan erőfeszítéseket tesz, hogy ilyen tempóban haladjunk előre! Ez a legszebb az egészben, erre tekintek vissza a legszívesebben! Hiszen meg tudunk felelni a saját elvárásainknak, és mindennap meg tudunk újulni. Mert mindennap van új kihívás, amellyel megpróbálunk dinamikusan előre menni! Ez a nagy dolog: ezek a játékosok, rendezvények itt voltak, itt lesznek. Ez nem természetes, ezt nem szabad természetesnek venni! Mindennap örömöt jelent idejönni!

- Eddig csak pozitív dolgokról beszéltünk, de egy összegzésnél nem hagyhatjuk ki a másik oldalt sem. Van-e olyan dolog, amelyet szeretett volna megvalósítani a BTC, de nem sikerült megvalósítani vagy nem olyan sikerrel sikerült megvalósítani?

- Voltak hibák ebben az egy évben és a jövőben is lesznek hibák. De úgy gondolom, hogy a sikerhez vezető úton nincs olyan, hogy mindig, minden sikerül. Kellenek az apró kudarcok, hogy utána tudjunk előre lépni. Hogy megújuljunk és találjunk megoldást. Nem csinálnék semmit sem máshogy, ennek így kellett lennie!

- Eddig az elmúlt tizenkét hónapról beszéltünk, de itt az alkalom, hogy előre is tekintsünk. Milyen kihívások, feladatok várnak a BTC-re?

- Mint egy nagy tűzben, most már erőre kaptak a lángok! A következő időszakban, mondjuk egy évben, ezeket a lángokat kell táplálni és kordában is kell tartani. Hiszen most már elértük arra a szintre, hogy a lehető legmagasabb minőséget adjuk a játékosoknak. Az előttünk álló periódusban is ez a cél! Hiszen hamarosan indul a felkészülés az Australian Openre, Timi és Marci is itt végzi majd az alapozás fontos részét, de a többi játékosra is kemény edzések várnak a következő év előtt. Aztán jönnek majd a tavaszi versenyek, amelyeken remélhetőleg kiemelkedő sikereket látunk, esetleg hazai pályán is. Majd a nyár, amikor remélhetőleg még több gyerek jön majd el a táborunkba, hogy még jobb programokkal találkozzanak. És gyorsan elérkezünk ahhoz, hogy újra eltelt egy év. Az a cél, hogy mindig előre menjünk és tanuljunk az elmúlt időszakból, próbáljunk fejlődni.

- Utolsó témaként beszéljünk a közelmúltban indult új kezdeményezésről! Blue Tigers Club: mi a cél, mi a közelebbi és távlati cél?

- Egy újabb álom megvalósítása! Erre is szükség van ahhoz, hogy az itteni összes játékos összeforrjon, hogy legyen egy szimbólum, az összetartozás érzése és normája! Olyan erős legyen a kohézió, hogy minden ember segítse a másikat, a legjobb játékosoktól a kicsikig! Ezért kellett megadnunk a csapatunk szimbólumát, értékeit! Ezért kellett a Blue Tigers Club, hogy megalkossunk egy olyan értékrendszert, amelyben mindenki tudja, hová tartozik. A közösség adja a nagy erőt, és ezt kifelé is szeretnénk mutatni. Ez a lényege az egésznek: egységet kívánunk mutatni! Itthon és külföldön is megpróbálunk olyan csapat lenni, amely mindenkit tisztel, de egyben mindenki ellen fel is veszi a kesztyűt. Ezért szeretnénk betörni külföldön is egy olyan branddel, amely megmutatja az értékeinket: ilyen játékosaink és edzőink vannak, ilyen létesítményünk van!

KÖSZÖNET MINDENKINEK!

- Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt egy évet! Mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy itt tarthassunk! Az alapítóktól kezdve, korábbi és jelenlegi vezetőinknek, Babos Csabának, az elvégzett rengeteg munkát és nyilván köszönet jár Balázs György és Enyedi János edzőknek a mindennapi támogatásért! Összes szakemberünknek köszönöm a hatalmas alázatot, az eltöltött rengeteg időt! A szülőknek a kitartást, a megértést, az erőforrásokat! A játékosoknak pedig a mindennapi pozitív hozzáállást és magatartást! És természetesen a BTC összes korábbi és jelenlegi munkatársának! Hiszen a Budai Tenisz Centrum egy gyönyörű létesítmény, de azért sikeres, mert ilyen csapat dolgozik a mindennapokban! Mindenkinek köszönöm ezt a csodálatos hozzáállást!