Győri Lóri sikere a Blue Tigers Cupon!

Győri Lóri sikere a Blue Tigers Cupon!


Hazai sikerrel zárult hétfőn a Budai Tenisz Centrumban rendezett Blue Tigers Cup: az U14-esek versenyét Győri Lóránt nyerte! Az MTK Budapest játékosa a döntőben 6:3, 6:2-re nyert a 3. helyen kiemelt Knoth Félix (Árpádföld) ellen.


Lóri az első játszmában gyorsan elnyerte ellenfele adogatását, de 3:1 után jött egy kisebb hullámvölgy. Szerencsére 3:3 után ismét a BTC-n készülő játékos volt a magabiztosabb és pontosabb, így egy újabb bréknek (is) köszönhetően lezárta a nyitó felvonást.


A második szettben sem változott a meccs, Lóri stabil játékkal uralta a döntőt, remek megoldásokkal nyerte a labdameneteket. Ismét volt korai brék, de ezúttal Knoth Félix már nem tudott visszakapaszkodni. Lóri a végén is biztosan teniszezett, megérdemelten nyerte a Blue Tigers Cup döntőjét.


A BTC-n készülő játékos szombaton csak sok órás várakozás után tudta lejátszani első mérkőzését, vasárnap viszont már reggel pályára lépett. A párosban szabadtéri magyar bajnok fiatalember remek összpontosított és szinte folyamatosan jól is teniszezett az első helyen kiemelt Markovits Milán (Vasas) ellen.


Lóri az első szett hajrájában, 5:4 után nagy csatában brékelte ellenfelét. A második játszma elején Markovits elnyerte az MTK-játékos adogatását, aki remek gémekkel válaszolt. Lóri brékelőnybe került, majd annak elveszítése után remekül zárta le a negyeddöntőt.


Győri Lóránt a legjobb négy között szinte végig magabiztos volt, esélyt sem adott Taskovics Viktornak (Halasi TC). Az MTK játékosa 6:3, 5:0-ra is vezetett, majd két gém elveszítése után simán fejezte be a meccset fogadóként.


A két számban is pályára lépő Fehér Alexander (MTK Budapest) egy meccset nyert az U14-eseknél. Laczkó Béla a második körben búcsúzott az U14-es korcsoportban.

Az U16-osoknál Mészáros Patrik (MTK Budapest) és a szintén a BTC-n készülő Rakolcza Gergely harmadik helyen végzett. Konrády León (MTK Budapest) a 2., míg Pánczél Zalán (MTK Budapest) az első körben búcsúzott.


Patrik erőnyerő volt az első fordulóban, majd két nehéz meccset nyert. Először 6:3, 7:6-ra múlta felül Dancsák Mártont (Dunakeszi), majd 7:6, 6.1-re győzött Perjési Novakovic Markó (Game Tennis) ellen. A legjobb négy között a 3. helyen kiemelt Nádasy Gergely (Panakor) 6:2, 7:5-tel búcsúztatta Patrikot.


Rakolcza Gergely erőnyerőként kezdett, majd 6:1, 6:0-ra nyert Birgés Bende (Halasi TC) ellen. A következő körben Kovács Vilmos (SVSE) betegség miatt nem állt ki, majd az elődöntőben az 1. helyen kiemelt Miljanic Markó (Match Point) 6:1, 6:3-ra győzött Rakolcza Gergely ellen.


A BTC-n készülő U12-esek ugyan nem jutott tovább csoportjaikból, de Hévízi Dániel (MTK Budapest), Kroó Koppány (MTK Budapest), Érdi János (MTK Budapest), Perjési András (MTK Budapest) és Géresi Olivér (MTK Budapest) is keményen harcolt a mérkőzéseken.