U14-es OB: két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem
U14

U14-es OB: két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem

2019-01-29 - Nagyszerűen szerepeltek a Budai Tenisz Centrumban készülő játékosok a Nemzeti Edzésközpontban rendezett, fedett pályás U14-es Országos Bajnokságon! Egyesben Mészáros Patrik (MTK Budapest) nyert aranyérmet, Gubi Trisztán (MTK Budapest) harmadik helyen végzett. Párosban Trisztán és Márki Marcell (Game Tennis) maradt veretlen, Patrik és Sávay Zalán (Vasas) pedig második lett.


Az 1. helyen kiemelt Patrik a döntőben 7:5, 6:4-re győzött Hornung Gábor (4., BBTC) ellen.

Fordulatos, feszült és szoros mérkőzést hozott a finálé! Adogatóként egyik játékos sem remekelt, így folyamatosan hullámzott a mérkőzés.

Az első játszmában Patrik pontosan, bátran és jól kezdett: kétszer elnyerte ellenfele szerváját, 4:1 után pedig 30-15-re vezetett. Ezután az MTK teniszezője négy kettőshibát vétett, elveszítette adogatását, 4:3 után pedig nem nyert labdamenetet saját játékában.

Szerencsére 5:5 után Patrik volt a nyugodtabb és pontosabb, két gémet nyert sorozatban, lezárta a nyitó felvonást.

A második szett elején, 2:2-ig egyik sem hozta a szerváját. Először Hornung hozta az adogatását, majd Patrik került kétszer is brékelőnybe. De nem nyugodhatott meg, a remek nyerők mellé sajnos hibák is társultak.

Aztán 5:4 után egy újabb nagyon szoros és izgalmas játékban a BTC-n készülő játékos megnyerte szerváját. Így Mészáros Patrik lett az egyéni bajnok, a döntőben 7:5, 6:4-re győzött!

A 2. helyen kiemelt Gubi Trisztán és Márki Marcell (Game Tennis) 2:6, 6:4, 10-8-ra nyert a párosverseny döntőjében az 1. helyen kiemelt Mészáros Patrik és Sávay Zalán (Vasas).

Az első szettben 2:2-ig együtt haladt a két kettős, majd az 1. helyen kiemelt páros sokkal pontosabb lett. Patrik és Zalán sorozatban négy gémet nyert, simán hozta a nyitó felvonást.

A második játszma első részében, 3:3-ig egyik kettős sem tudta hozni saját adogatógémjét, majd Gubi Trisztán és Márki Marcell 5:3-ra elhúzott. Az 1. helyen kiemelt kettős feljött 5:4-re, majd három bréklabdához jutott. Trisztán és Marcell feljött 40-40-re, majd egy hálóról lecsorgó szerva eldöntötte a szettet.

A mindent eldöntő, 10 nyert pontig tartó rövidítésben Patrik és Zalán 5-0-ra elhúzott, majd 6-3-ra és 8-5-re is vezetett. De Trisztán és Marcell óriási szívell feljött 8-8-ra, majd le is zárta a döntőt.