WTA Finals: csodálatos győzelem a döntőben
Felnőtt hírek

WTA Finals: csodálatos győzelem a döntőben

2019-11-03 - Babos Tímea harmadszor, Kristina Mladenovic másodszor maradt veretlen!

WTA FINALS 2019 (14 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová (tajvani, cseh) 6:1, 6:3


A mérkőzés 1 óra 6 percig tartott.


BABOS TÍMEA NYILATKOZATA:

„Lenyűgöző hét volt, többször is nagyszerűen teniszeztünk! Ezen a versenyen senki sem győzhetett le bennünket. Semmi sem lehet jobb annál az érzésnél, hogy Kikivel oszthatom meg ezt a sikert! Őszintén mondom, minden verseny ugyanazt a jóérzést adja, amikor vele osztozhatok az élményeken. Csodálatos érzés, hogy sorozatban harmadszor emelhetem magasba ezt a trófeát. Már most éhesek vagyunk a visszatérésre, hogy még többször nyerjünk!”KRISTINA MLADENOVIC NYILATKOZATA:

„A taktikánk ezúttal is meghozta a nagy játékunkat, ahogyan az egész héten. Elővettük az egyéni játékunk erősségeit: nagy adogatások, kemény ritörnök. Ma pedig nagyon erősen kezdtük a labdameneteket. Kulcsfontosságú volt, hogy domináltunk, nem igazán voltak hosszabb labdamenetek. Végig nagyszerű sebességgel és erővel mentek a labdáink, ez valószínűleg megzavarta az ellenfelünket.”A két páros mérkőzését a wimbledoni elődöntőben 7:6, 6:4-re nyerte a tajvani-cseh kettős, akkor egyszer sem veszítette el az adogatását.


Most 3 perc után már nem volt érinthetetlen Hszie és Strýcová! A 25 perces első játszma nyitó gémjében Timi és Kiki 15-re nyerte el a cseh játékos szerváját, majd 2:0 után 40-re is vezetett fogadóként. Végül a negyedik esélyt használta ki a címvédő páros, majd magabiztosan őrizte előnyét.


Aztán 5:1 után Timi és Kiki 30-ra hozta szerváját. Parádés nyitó szett a döntőben!


A második játszma nem indult jól: kisebb hibák miatt a magyar játékos elveszítette az adogatását. Szerencsére nem késett a válasz, brék 40-re, majd fordítás 2:1-re. A következő gémet 30-40-ről mentette meg Hszie és Strýcová, majd a címvédő nyert gémet 40-re.


Aztán jött a mindent eldöntő játék! A mindvégig remekül fogadó magyar-francia kettős elhúzott 40-15-re, majd brékelt 40-re. Ezután Kiki 0-30-ról hozta az adogatását, ez is kulcsfontosságú volt. Az ellenfél még hozta a szerváját 30-ra, és következett a magyar játékos adogatógémje.


Timi parádésan szervált, esélyt sem adott az ellenfeleknek, majd 40-0 után egy újabb remek szerva eldöntötte a finálét!!!