A Balance Sportprevenciós Központ harmadik egysége 2018. júliusától szeretettel várja pácienseit a Budai Tenisz Centrum épületében. Központunk minden fájdalommentesen mozogni vágyó számára kínál fizio és fizikoterápiás megoldást, legyen szó élsportolóról, hobbisportolóról, gyermekekről vagy idősekről.  Élsportolóknál, így a versenyszerűen teniszezőknél is fő célunk a sérülések megelőzése. 

Rendszeresen felmérjük sportolóink állapotát, mely program része a FMS funkcionális mozgásminta szűrés valamint a Tanita Professional mérés. A kapott értékek, eredmények ismeretében pontosan követhető a sportoló fejlődése, mozgásszervrendszerében történő változás és a legkisebb negatív elváltozás azonnal felismerhető és korrigálható.


Sportprevenciós tréning keretében a kapott szűrési eredményekre támaszkodva egyénspecifikus preventív protokollt állítunk össze, melyet gyógytornász felügyelete mellett végez a sportoló, teniszező. A sportprevenció része a funkcionális tréning, törzsstabilizáló bosu tréning, streching.

Sportrehabilitáció keretében az akut és krónikus sérüléseket látjuk el, melyekre komplex terápiát kínálunk. Cél a sportoló, teniszező helyben történő diagnosztizálása, a kezelési protokoll gyors felállítása és azonnali elkezdése annak érdekében, hogy a sportoló sérülése mellett is részt tudjon venni napi edzésrutinjában valamint rövid időn belül újra teljes értékűen és felépülten sportoljon. A végső cél minden esetben a további sérülések elkerülése, illetve a nyújtott teljesítmény fokozása.

Kollégáink magas szintű szakértelmét rendszeres magyar és nemzetközi képzeseken való részvétellel, kongresszusok látogatásával és erős teammunkával garantáljuk. Csapatunk tagjai a szakma legkiválóbb sport és ortopéd orvosai, sebészei,  gyógytornászai, manuálterapeutái, gyógymasszőrei, akkupunktőrei és funkcionális edzői.

Ami megkülönböztet minket másoktól: minden panaszt, sérülést komplexen, holisztikus szemlélettel és egyénre szabottan teammunkában vizsgálunk és kezelünk. Mindig van hová fejlődnünk, folyamatosan tanulunk és nagyon hiszünk a csapatmunkában. Abban a csapatmunkában, amiben részt vesz az orvos, a terapeuta, az edző, a sportpszichológus és más lelki segítő, a sportoló és gyermek esetében a szülő is. Ahol mindenki egyenrangú, egyenértékű és ahol mindenki egyformán fontos tagja a csapatnak. Ez a csapatmunka, ami sikerre visz egy sérülésrehabilitációt.

A teljesség igénye nélkül alábbi panaszok esetén állunk rendelkezésre:

gerincferdülés, elcsavarodás, asszimetria végtagokban, tartásjavítás, nyaki és gerincsérv, derékpanaszok, lumbágó, scheuerman kór, tenisz és golfkönyök, befagyott váll, szalagszakadás, izületi gyulladás, porckopás, térd, -bokapanaszok, achilles in panaszok, sarok, sarkantyú betegség, inhüvely gyulladás, csípőpanaszok.

Terápiáink:

Sportprevenciós tréning
Sportrehabilitációs tréning
Gyógytorna
Schroth terápia
McKenzie torna
Gerinc állapotfelmérés
Izületi állapotfelmérés
TMI instrumentális manuálterápia
Manuálterápia
Gyógymasszázs-Balance masszázs
​Lökéshullám terápia

Mozgásszervi állapotfelmérés
FMS funkcionális mozgásminta szűrés
Tanita professional mérés
Flossing terápia
Kinesio tape
Ortopédia
Sportsebészet
Sportorvosi vizsgálat
Izületi ultrahang
Gépi nyiroködéma kezelés
Indukciós fájdalomterápia

A Balance Sportprevenciós Központ a Blue Tigers Club-bal együttműködésben látja el a Club teniszezőinek fizio es fizikoterápiás ellátását, valamint biztosít 10% kedvezményt áraiból. A Budai Tenisz Centrum klubtagjai számára minden szolgáltatás ugyancsak 10% kedvezménnyel vehető igénybe. Figyelmébe ajánljuk bérletkonstrukcióinkat és csomagajánlatainkat, amelyekről bővebben kollégáinknál érdeklődhet. Közel 30 egészségbiztosítóval állunk szerződéses kapcsolatban, valamint fizio és fizikoterápiás szolgáltatásainkat bankkártyával is fizetheti.

(Ez alól az orvosi vizsgálatok kivételt képeznek.)

Elérhetőségeink

Cím: Budai Tenisz Centrum, 1122 Budapest, Szamos utca 2/c.
​Telefonszám: 06 70 339 0110, 06 1 472 1125
Email: info@balancemozgas.hu

Időpont kérésre nyitvatartási időben hétköznap 8-20 óra között, szombaton 9-15 óra között van lehetőség, vagy online: https://meetdoc.hu/hu/budai-tenisz-centrum-balance/