Svéd vagy sportmasszázs

A Svéd vagy sportmasszázs kiválóan alkalmazható izomláz kezelésére. Sportmasszőrünk a kezelés során kimozgató mozdulatokat tesz, aktív és passzív nyújtást végez. Azonban nem helyettesíti a strechinget, melyet versenysport esetén szakember felügyelete mellett javasolt végezni minden edzést, meccset, versenyt követően. A masszázsnak elsősorban mozgásszervi megbetegedések megelőzésében van fontos szerepe. Rendszeres sportmasszázzsal elkerülhetőek a letapadások, melyek később panaszt okoznak. Teniszezők, versenyzők esetében javasolt heti rendszerességgel alkalmazni a szövetekben pangó tejsav távozásának segítésére, ezáltal megőrizhető az egészséges izomzat. Kezdődő hát, gerinc és végtagi fájdalomnál, panaszoknál mint térd, boka, könyök, vállfájdalomnál a terápiát javasolt kiegészíteni gyógymasszázzsal, gyógytornával, manuálterápiával, illetve egyéb fizioterápiás és fizikoterápiás kezelésekkel.

Árak:

25 perc kezelés: 6.000.- Ft

55 perc kezelés: 9.000.- Ft

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs gyógymasszőr vagy a gyógymasszőri végzettséggel is rendelkező gyógytornász szakember által végzett terápia.  Általában megelőzi ortopéd orvos vagy gyógytornász által végzett alapos kivizsgálás, diagnosztizálás, valamint javaslat gyógymasszázsra.  Mozgásszervi megbetegedések komplex kezelésének kiegészítéseként alkalmazzuk. Általában a megbetegedett és általa érintett testrészen végezzük 25 percben, azonban szakember tehet javaslatot az egész testet érintő gyógymasszázsra, melyet 55 percben végzünk. Fájdalomcsillapító, nyugtató hatása miatt segíti a felépülést. Fokozza a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, melynek eredményként javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben.

Mind a sportmasszázs mind a gyógymasszázs rendszeres alkalmazása esetében javasolt az előzetes vizsgálat azon esetek kiszűrésére, melyeknél ellenjavalt a masszázsterápia.

Árak:

25 perc kezelés: 6.000.- Ft

55 perc kezelés: 9.000.- Ft

Elérhetőségeink

Cím: Budai Tenisz Centrum, 1122 Budapest, Szamos utca 2/c.

Telefonszám: 06 70 339 0110, 06 1 472 1125
Email: info@balancemozgas.hu

Időpont kérésre nyitvatartási időben hétköznap 8-20 óra között, szombaton 9-15 óra között van lehetőség, vagy online: https://meetdoc.hu/hu/budai-tenisz-centrum-balance/​


A gyógymasszázs fokozott terhelést jelent a szervezetnek, ezért sem javasolt illetve szigorúan tilos alkalmazni az alábbi estekben: lázas állapot, a fertőző és egyéb bőrbetegségek, továbbá balesetet vagy műtét követően, súlyos asztmarohamok, cukorbetegség, szív és keringési problémák, vakbélgyulladás esetén. Nem ajánlott masszírozni alkohol vagy kábítószerek, erős fájdalomcsillapító, nyugtató gyógyszerek, antibiotikum, véralvadásgátló szedése mellett. Nem masszírozunk trombózisos beteget, visszereket, sebeket, zúzódásokat és horzsolásokat, a napégést, az égések és fagyási sérüléseket, illetve az akut ízületi gyulladást. A kismamákat csak a 2. trimeszterben masszírozunk. Mozgásszervi megbetegedéseknél az alábbi kizáró okok vannak: ízületi instabilitás, előrehaladott porckopás, törés. Gyenge fizikumú, idős emberek masszázsát nem javasoljuk, az ő esetükben számukra kevésbé kockázatos, de a közérzetüket javító terápiákat keresünk. Kiskorúakat kizárólag szülői írásos hozzájárulással, szülő, edző, csapattárs jelenlétében vagy nyitott ajtó (etikai megfontolásból) mellett masszírozunk.