Küszöbön a visszatérés
Blue Tigers Club

Küszöbön a visszatérés

2019-03-12 – Hét hónapig volt távol a versenyektől, de hamarosan újra szurkolhatunk a magyar tenisz egyik legjobbjának. HAJRÁ BALÁZS ATI!

- Lassan lezártnak tekinthetjük a több hónapig tartó kényszerszünetet. Fizikailag vagy pszichésen volt nehezebb, hogy hosszú ideig nem játszhattál versenyeken?


- Egyértelműen mentálisan volt megerőltetőbb ez az időszak. Többször is mély hullámvölgybe kerültem, amikor azt gondoltam, hagyom az egészet, lezárom a pályafutásomat és új úton indulok el. De szerencsére mostanra sokat változott a helyzet, újra motivált vagyok és most már éhesen várom az előttem álló megméretéseket! Szendrei Dani barátommal elutazunk két franciaországi ATP Challenger-versenyre kicsit „felmérni”, hogy hol is állunk…Bízok a közös munkában Danival, megbeszéltük, hogy a következő fél évet lenyomjuk együtt!


- Milyen jellegű sérülés okozta a több, mint fél éves kihagyást?


- Az egész pontos választ még most sem tudom…Először a hajlítómmal volt gond, aztán ez áthúzódott a combom felső részére, talán a legpontosabb megfogalmazás a problémámra a csonthártyagyulladás szó lenne. Sokféle gyógymóddal próbálkoztam kisebb-nagyobb sikerrel, hol Magyarországon, hol külföldön. 7 hónap után mostanra merem kijelenteni azt, hogy meggyógyultam.


- A kényszerszünet alatt a Davis Kupa-válogatott két mérkőzést is játszott. Mindkétszer ott voltál a helyszínen, de csak kívülről támogathattad a csapatot. Hogyan érezted magad ebben a szerepkörben?


- Jó érzéssel töltött el, hogy a kapitány Köves Gábor és a csapatedző Kisgyörgy Gergely még így is számított rám, utólag is köszönöm Nekik a megtiszteltetést! Persze nem volt egyszerű tehetetlenként ülni a pálya szélén, hiszen csak szurkolóként vagy néha 1-1 bíztató szóval tudtam támogatni a srácokat. A hangulatomnak azért jót tett a környezetváltozás, az hogy figyelnek rám és persze kiváló fiziós szakember vett kezelésbe Tanja Muzer személyében, akinek a gyógyulásom nagy részét köszönhetem. Természetesen remélem, hogy a jövőben újra segíthetem játékosként a csapatot!


- Milyen segítséget jelentett az elmúlt hónapokban a BTC támogatása?


- Természetesen rengeteget. Bátyám Balázs Gyuri, valamint Borsos Olivér szakmailag és lelkileg is sok támogatást nyújtott, a Balance központ a felépülésben segített  és a további szakemberek segítsége is elősegítette, hogy most újra tervezhetek versenyekkel. Nagy megnyugvást jelent nekem, hogy van egy bázis, amire támaszkodhatok. A klub nélkül talán már fel is adtam volna, de szerencsére nem így történt.


- A teniszben ismert a védett ranglista rendszere, amely a hosszabb kihagyás utáni visszatérést segíti. Nálad most mi a helyzet?


- Elsőre sajnos nem kaptam meg, az ATP indoklása szerint nem volt elég egyértelmű a benyújtott anyagunk, nem részleteztük számunkra megfelelő módon a problémámat. De nyilván nem adtuk fel, most új, az eddiginél sokkal alaposabban, sokkal részletesebb orvosi szakvéleménnyel próbálkoztunk és pont a mai napot kaptam a pozitív választ, hogy jóváhagyták a kérelmet, így 9 versenyen indulhatok majd a 200 körüli helyezésemmel. Remélem, hogy ennek meg lesz az eredménye és a 9 versenynek (plussz talán a budapesti ATP)-nek legalább a fele jól fog sikerülni.


- Korábban említetted a közelgő két franciaországi tornát. Milyen rövidtávú terveid vannak a versenyzéssel?


- Az elején biztosan nem foglalkozom majd az eredményekkel. Szeretnék azért mérkőzéseket nyerni, de nem ez lesz a legfontosabb. Főleg, hogy a fedett, kemény pálya azért nem igazán az én világom. Az a célom, hogy néhány hét alatt olyan állapotba kerüljek, hogy a salakos szezonban már megalapozottan várhassak magamtól jó eredményeket. A sérülésem előtt azért rendszeresen játszottam elődöntőket, finálékat. Jó lenne, ha az áprilisi budapesti ATP versenyre kaphatnék szabadkártyát a formám alapján. Most elsősorban az egyesre összpontosítok, de párosozni is fogok majd ahol tudok, hiszen annál jobb gyakorlás nincs a jó formába kerülést illetően!