Öt érem a felnőtt OB-ról
Felnőtt hírek

Öt érem a felnőtt OB-ról

2019-09-21 - 2 arany- (női páros: Gécsek Fanni, férfi páros: Kéki Márk és Vörös Máté), 1 ezüst- (női páros: Földeák Kata) és 2 bronzérem (férfi egyes: Vörös Máté, férfi páros: Deli Mihály és Hermán Benedek) került a „zsákba”.

Közel két évvel ezelőtt indult a Budai Tenisz Centrum története, vagyis a klubban pallérozódó játékosok másodszor szerepelhettek felnőtt, szabadtéri Országos Bajnokságon.


Tizenkét hónappal ezelőtt 1 arany- (női páros: Gécsek Fanni), 1 ezüst- (női páros: Fárbás Réka és Földeák Kata) és 3 bronzérem (női egyes: Fárbás Réka, férfi páros, Cseresznyés Máté, illetve Kéki Márk és Vörös Máté) volt a mérleg. Idén 2 arany- (női páros: Gécsek Fanni, férfi páros: Kéki Márk és Vörös Máté), 1 ezüst- (női páros: Földeák Kata) és 2 bronzérem (férfi egyes: Vörös Máté, férfi páros: Deli Mihály és Hermán Benedek) került a „zsákba”.


Idei bajnokaink jó teljesítménnyel maradtak veretlenek és különleges bravúroknak is örülhettek!


Gécsek Fanni (MTK) 2017-ben és 2018-ban Nagy Adrienn oldalán diadalmaskodott, tavaly fedett pályán is. Idén a BTC-n készülő játékos társa Bukta Ágnes (MTK) volt, a kettős pedig három magabiztos sikerrel ült fel a honi női párosok trónjára. Fanni és partnere erőnyerőként kezdett, majd a negyeddöntőben 6:3, 6:4-re múlta felül Kurdi Dóra (Panakor) és Matkó Réka (Future TT) kettősét, majd 6:3, 6:2-vel búcsúztatta Dávid Cintiát és Wiandt Viktóriát (mindkettő SZVUK SE).


A döntőben Fanni és Bukta Ágnes 6:3, 6:4-re győzött Fárbás Réka (Kiskút) és Földeák Kata (MTK) ellen.


Az ezüstérmes kettős a nyolc között 6:3, 6:3-mal lépett túl Göböl Edina (BEAC) és Sulyok Kata (Városmajor) párosán, majd jött a 6:1, 6:3-as siker a négy között Bartha Panna (Pécs VTC) és Kántor Anna (MTK) ellen.


Egyesben Fanni a 2., míg Földeák Kata és Dankó Vanesa (MTK) az 1. fordulóban búcsúzott.


A férfiaknál Kéki Márk (Panakor) és Vörös Máté (MTK) különleges duplának örülhetett! A Panakor és az MTK játékosa tavaly juniorként nyerte meg fedett pályán a felnőttek OB-ját, majd szabadtéren bronzérmet szerzett. Ezt fényesítette tovább a tehetséges kettős az arannyal. Márk és Máté erőnyerőként a negyeddöntőben kezdett, majd 6:2, 6:2-re győzött Nyárádi Csanád (MESE) és Szellő Ádám ellen, az elődöntőben pedig 6:4, 6:4-re múlta felül Deli Mihályt (Tenisz Műhely) és Hermán Benedeket (Vasas). A döntőben Kéki és Vörös egy rendkívül izgalmas meccsen múlta felül 5:7, 6:3, 11-9-re Makk Pétert és Marozsán Fábiánt (mindkettő GYAC).


Deli és Hermán a nyitó körben 3:6, 6:4, 12-10-re nyert Hornung Gábor és Kis-Balázs Rafael (mindkettő BBTC) ellen, majd 6:4, 7:5-re nyert Belkovics Achilles és Gubi Trisztán (mindkettő MTK) ellen.


A BTC-sek közül Cseresznyés Máté (MTK) és Kisantal Dominik (GYAC), valamint Haunold Máté (MTK) és Varga-Tóth Olivér (Budaörs) is negyeddöntős volt.


Egyesben Vörös a Kisantal elleni 6:1, 6:3-mal kezdett, utána 6.2, 6:3-ra győzött Deli ellen. A negyeddöntőben Máté 6:2, 1:0-ra vezetett, amikor Buzonics Dominik (Tenisz Műhely) bokasérülés miatt feladásra kényszerült.


A többi BTC-s eredménye: Cseresznyés, Kéki és Varga-Tóth – 2. forduló, Hermán és Sztasák Jonatán (MTK) – 1. forduló.