Roland Garros: csúcsra ért Babos Timi és Kiki Mladenovic
Felnőtt hírek

Roland Garros: csúcsra ért Babos Timi és Kiki Mladenovic

2019-06-09 – Timi az első magyar női játékos, aki a profik között két Grand Slam-címet nyert.

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cseng Szaj-szaj, Tuan Jing-jing (kínai) 6:2, 6:3


A mérkőzés 1 óra 11 percig tartott Párizsban.


„Fantasztikus mérkőzést játszottunk, nagyon örülök ennek! Remek döntő volt, úgy érzem, kifejezetten jól játszottunk mindketten! Természetesen boldog vagyok! Tapasztaltabb párost alkotunk, ez is lényeges volt. Az elején ugyan meglepett minket a kínai kettős, de jól összeraktuk a játékunkat. Örülök annak is, hogy a két elveszített Grand Slam-döntő után ismét nyertünk. Igaz, azért a US Open és az Australian Open között mi győztünk a WTA-világbajnokságon A mostani örömömet még különlegesebbé teszi, hogy itt lehetett a családom nagy része! Persze, mindig hiányzik valaki, de boldog vagyok, hogy ennyien itt lehettek! Köszönöm a drukkolást a magyar szurkolóknak is! Még különlegesebb, hogy Kikivel ilyen jóban vagyunk, ennyire segítjük egymást.” – nyilatkozta Timi.


Timi ismét magyar tenisztörténelmet írt! A juniorok között 2010-ben elért három diadal után immár a profik között is kétszeres Grand Slam-bajnok, ezzel hazája első olyan női játékosa lett, aki duplázott ezen a szinten! Körmöczy Zsuzsa 1958-ban egyesben, míg Temesvári Andrea 1986-ban párosban (Martina Navratilova oldalán) maradt veretlen a Roland Garroson. Timi tavaly Kikivel nyert az Australian Openen!


A magyar-francia kettős nagy csatában „élte túl” a 34 perces első játszma első részének kritikus pillanatait. Kiki Mladenovic 1:1 után három bréklabdáról mentette meg adogatását, majd hamarosan jött a remélt és várt szakasz. Timi és társa egyre biztosabban adogatott és fogadott, a hatodik gémben pedig 40-re elnyerte ellenfele adogatását.


Kiki remek szervagémmel erősítette meg a brékelőnyt, aztán Cseng adogatott a szettben maradásért. De ekkor már Timi és Kiki uralta a döntőt, szenzációs megoldásokkal zárta le a nyitó felvonást.


A második játszma elején gyorsan brékelőnybe került a magyar-francia kettős, de Mladenovic 2:0 után nem nyert labdamenetet saját gémjében. Szerencsére azonnal jött a válasz, egy újabb remek brékkel. Majd Timi 0-30-ról nyerte adogatását. Hamarosan, 5:2-nél már a trófeáért fogadott a 2. helyen kiemelt kettős.


Cseng és Tuan nyerte szerváját, majd Timi adogatott a bajnoki címért. Az ellenfél hárította az első meccslabdát, de a második után már ünnepelhetett a magyar-francia páros!!!