Roland Garros: döntős a Babos-Mladenovic kettős
Felnőtt hírek

Roland Garros: döntős a Babos-Mladenovic kettős

2019-06-07 – Timi az első magyar játékos, aki juniorként és a profik között is legalább egyszer bejutott valamennyi Grand Slam-verseny fináléjába!

ROLAND GARROS (42 600 000 EURÓ, GRAND SLAM-VERSENY, SALAK), NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1


A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott Párizsban.


„Természetesen nagyon örülök annak, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe! Elképesztően nehezek voltak a körülmények, rettentően fúj a szél. Most is, amikor a Novak Djokovics-Dominic Thiem mérkőzést nézem. Örülök annak, hogy nagyszerűen alkalmazkodtunk a körülményekhez! Okosan álltunk hozzá a pontokhoz, nem akartuk túljátszani a labdameneteket. Úgy teniszeztünk, ahogyan ilyen körülmények között kell. Boldog vagyok, a hozzáállásunk végig nagyon pozitív volt! Jó teniszt is játszottunk. Hihetetlen, hogy sorozatban harmadszor jutottunk Grand Slam-verseny döntőjébe! Nagyon nagyon várom a vasárnapot! Külön kiemelném, hogy ezzel a döntővel Kiki világelső lesz előttem néhány ponttal. Tiszta szívből gratulálok ehhez Kristinának!” – nyilatkozta Timi.


Újabb elképesztő sikereket ünnepelhet Timi és Kiki Mladenovic! A 26 éves magyar játékos hazája első olyan teniszezője lett, aki juniorként és profiként is legalább egyszer bejutott a négy Grand Slam-verseny döntőjébe! A pénteki sikerrel az is eldőlt, hogy hétfőtől Kristina Mladenovic lesz – pályafutása során először – a világranglista vezetője, éppen párostársa előtt.


A magyar-francia kettős pénteken elképesztő magabiztossággal múlta felül ellenfelét, pedig Mertens és Szabalenka a világ legjobbjai közé tartozik. A belga-fehérorosz kettős tavasszal Indian Wellsben és Miamiban is veretlen maradt, most viszont szinte esélye sem volt a döntőre.


A 35 perces első játszma játékában Timi és Kiki 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd bréklabdáról nyerte szerváját. A magyar-francia páros 4:2-ig őrizte előnyét, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített.


A nyitó felvonás utolsó gémje fordulatosan alakult. Timi és Mladenovic első szettlabdáját hárította az ellenfél, majd bréklabdához jutott. Szerencsére Mertens és Szabalenka nem élt az eséllyel, majd a 2. helyen kiemelt kettős kihasználta harmadik játszmalabdáját!


A második szett is hasonló forgatókönyvet hozott. Timi és Kiki Mladenovic azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd 2:0 után az ellenfél két fogadóelőnyről nyerte saját játékát. Jött a később sorsdöntőnek bizonyuló gém, amelyben Mertens és Szabalenka összesen 3 bréklabdához jutott. A magyar-francia kettős megmentette a gémet, majd brékelt 30-ra!


Ezután Timi és Kiki 30-ra nyerte adogatását, végül egy szoros fogadógémmel zárta le az elődöntőt!


A fináléban a kínai Cseng Szaj-szaj és Tuan Jing-jing lesz az ellenfél.


Az 1994. február 5.-én született Cseng 101. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 15. (2016. július 11.) volt. Eddig 4 WTA Tour-, 2 WTA125-ös és 9 ITF-versenyt nyert.


Az 1989. július 3.-án született Tuan 68. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 57. (2019. január 7.) volt. Eddig 2 WTA Tour-, 2 WTA125-ös és 1 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.