Sopron: díszpolgár lett Babos Tímea
Felnőtt hírek

Sopron: díszpolgár lett Babos Tímea

2019-12-08 – (Fotó: SOPRONMEDIA.HU) A 26 éves játékos a floridai felkészülés miatt nem vehet részt a Hűség Napján sorra kerülő ünnepségen.

Babos Tímea már elutazott Boca Ratonba a téli felkészülésre, így egy héttel a Hűség Napján sorra kerülő ünnepség előtt vette át a díszpolgári címet Sopronban.


Szombaton a soproni városházán köszöntötték a jelenlegi legjobb magyar női játékost, aki tavaly Budapesten is díszpolgár lett.


„Ez a cím nagy lépés az életemben és a karrieremben egyarántemelte ki Timi, majd hozzátette:Különösen azért, mert büszke soproni vagyok és mindig idehúz a szívem. Nekem ez a város egy szóval csakis az otthont jelenti. Itt nőttem fel, a soproni erdők mellett kezdtem teniszezni és innen indult el a karrierem.”


A 26 éves játékos a díszpolgári cím legfiatalabb birtokosa lett.


Az elismerést hagyományosan december 14.-én ünneplik Sopronban. Timi viszont ezen a hétvégén már elutazott a floridai felkészülésre.


„Külön köszönöm a városnak, hogy kivételt tettek és korábban átvehettem ezt a csodálatos kitüntetést!”


A díszpolgári címet dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere adta át a világbajnok teniszezőnek, akinek dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is gratuláltak. dr. Farkas Ciprián kiemelte: Sopron nagyon büszke Babos Tímeára és biztos abban, hogy a jövőben is számos komoly eredménnyel fogja öregbíteni a város hírnevét.


A SOPRONMEDIA.HU ALAPJÁN