WTA Finals: csoportelső a Babos-Mladenovic páros
Felnőtt hírek

WTA Finals: csoportelső a Babos-Mladenovic párosWTA FINALS 2019 (14 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), VÖRÖS-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz) 4:6, 6:2, 10-5


A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott Sencsenben.


A címvédő kettős két forduló alatt biztosította helyét az elődöntőben, a csoport utolsó mérkőzésén az 1. helyért lépett pályára. A háló túloldalán lévő, idei US Open-győztes ellenfél a továbbjutásért küzdött, ezt győzelemmel harcolta volna ki biztosan.


A 36 perces első játszmában Timi és Kristina Mladenovic kétszer is elnyerte (mindkétszer 40-re) Mertens adogatását, de utána a francia játékos azonnal elveszítette szerváját. Szabalenka végig simán hozta saját gémjét, majd 5:4 után a belga-fehérorosz páros 30-ra brékelte Timit. Így befejeződött a nyitó szett.


A 29 perces második játszma nagy változást hozott. A címvédő kettős rendkívül hatékonyan szervált, alig veszített labdamenetet. Timi és Kiki fogadóként is remekelt, ennek eredményeként 30-ra brékelték Szabalenkát a nyitó gémben, majd 4:2 után 0-ra nyerték el Mertens adogatását. A záró játékban a magyar-francia páros 15-re hozta szerváját.


A szuperrövidítésben Timi és Kiki kétszer is vezetett fogadóponttal, de hamarosan 4-4 lett az eredmény. A folytatás már egyoldalú volt: a magyar-francia kettős elhúzott 7-4-re, majd 8-5-re vetetett. A mérkőzést két sikeres adogatópont zárta le.


A címvédő kettős ellenfele a szombati elődöntőben  Csang Su-aj és Samantha Stosur lesz.