WTA Finals: elődöntős a Babos-Maldenovic kettős
Felnőtt hírek

WTA Finals: elődöntős a Babos-Maldenovic kettős

2019-10-30 – A címvédő magyar-francia kettős ezúttal két szettben győzött Sencsenben.


WTA FINALS 2019 (14 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), VÖRÖS-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia) – Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland) 7:5, 6:2A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott a kínai Sencsenben.


„Sohasem könnyű, amikor kétnaponta kell a legjobbak ellen játszanod, de eddig jól végeztük a feladatunkat. Nagyon boldog vagyok emiatt! Azért jöttünk, hogy öt mérkőzést játszunk, szóval maradt még üzemanyag a tankban. A második mérkőzés elején elveszítettünk néhány szoros játékot, no-adekkel, bréklabdákról, és ez szöget ütött a fejünkbe. De ezután mindketten keményen küzdöttünk, 3:5-nél volt egy nagyszerű gémünk, így összességében nagyszerű volt az első játszma befejezése. Összekaptuk a játékunkat, és amúgy is az a leglényegesebb, hogy erősek legyünk a legvégén” – nyilatkozta Timi a WTA Tour honlapján.


A legfontosabb: a címvédő kettős a második győzelemnek köszönhetően biztosította helyét a legjobb négy között! Timi (MTK) kétszeres győztesként, sorozatban harmadszor jutott be az elődöntőbe a WTA Finalsen!


A 46 perces első szettben Grönefeld és Schuurs 1:1 után 40-re (vagyis bréklabdáról) nyerte adogatását, majd az ötödik gémben 0-40-ről mentette meg saját játékát. Timi és Kiki a hatodik játékban 30-40-ről hozta szerváját, de néhány perccel később az ellenfél brékelt 30-ra (3:5).


Ekkor jött a nagy fordulat! A magyar-francia kettős 30-ra vette el a német-holland páros szerváját, majd 30-40-ről, két játszmalabdáról nyerte a sajátját. És nem volt megállás: Timi és Kiki Mladenovic brékelt 30-ra, majd 30-ra szerválta ki a nyitó felvonást.


A második szett elején Grönefeld és Schuurs brékelt 30-ra, 2:0-ra vezetett. Timi és Kiki erre csattanós választ adott!


A magyar-francia kettős sorozatban hat játékot nyert: 0-ra, 15-re, majd 40-re brékelt. A végén, 5:2 után az ellenfél labdamenetet sem nyert fogadóként.


A csoportkör utolsó fordulójában, pénteken a címvédő kettős ellenfele a belga Elise Mertens és a fehérorosz Arina Szabalenka lesz.