Az edzők szemével: ilyen (is) volt az U12-es és U14-es OB
Interjúk

Az edzők szemével: ilyen (is) volt az U12-es és U14-es OB

2020-01-17 - Szerdán lezárult a fedett pályás korosztályos Országos Bajnokságok sorozatának első része: az U12-esek Győrben, az U14-esek pedig Debrecenben versengtek.

A két helyszínen tucatnyi játékos képviselte a Budapest Tenisz Centrumot, edzőként Kisantal Péter, illetve Enyedi János és Krafcsik Tamás segítette a versenyzőket.


- Nagyon készültek és természetesen izgultak is a gyerekek, hiszen többségük először szerepelt ilyen erősségű versenyen. A fiúk és a lányok eredményeit is nagyban meghatározta a nehéz sorsolás. Például az egyik legjobb hazai versenyző nem nevezett időben, így a selejtezőben kezdett. Első ellenfele, Hévízi Dani nagyon jó labdameneteket játszott és ez igaz volt a következő körben Marton Maximra is. De rutinosabb volt a háló túloldalán igyekvő fiú. Vajda Kristóf is derekasan küzdött, szoros mérkőzést játszott – nyilatkozta Kisantal Péter, majd rátért a lányok szereplésére: – Lottit még nem láttam ilyen jól teniszezni! Nagyszerű labdamenetei voltak, megvalósította azokat az elemeket, amelyeket kértem tőle. Öröm volt ezt látni. Sajnos Lara ellenfele nagyon erős volt. Párosban Lotti nyert egy mérkőzést a társával, ez is feltétlenül pozitív.”


Az U14-es korosztály nagy reményekkel és esélyekkel kezdte a debreceni megméretést és igazolta is a várakozásokat.


„Nagyszerű rendezésű OB-n vettünk részt! Magas színvonalú volt a játék, minden méltó volt az Országos Bajnoksághoz. Egy vadonatúj létesítményben szerepeltek a versenyzők, akiket nagyszerű ellátás fogadott. A játékosok szép kupákat, díjakat kaptak, a rendezők ételt, italt és nyugodt körülményeket biztosítottak. A zöld zónába például csak a versenyzők és edzőik léphettek. Mindenben pozitív a véleményem a debreceni eseményről” – mondta Enyedi János.


A BTC másik edzője, Krafcsik Tamás így értékelte a játékosok teljesítményét:        


„Mindenki szuper volt, helytállt és jól játszott! Összetartó, egységes volt a csapat. Mindent együtt csináltak a játékosok, közösen melegítettek be, szurkoltak egymásnak. Nézték egymás meccseit, ebből szintén tanultak. Egyesben és párosban is nagyszerű eredményeket értek el a játékosaink!”


Enyedi János hozzátette: már az OB előtt úgy érezte, a fiúknál a BTC-n készülő játékosok lehetnek egyesben és párosban is a legjobbak.


„Ezt sikerült meglépnünk! – emelte ki, majd hozzátette: - A lányoknál Hajdú Anna a selejtezőben indult egyesben, felkerült a főtáblára és ott is szépen hajtott, Kószó Petra győzte le szoros mérkőzésen. Tomihoz hasonlóan azt emelném ki az OB-ról, hogy egyéni küzdelmek voltak, de nagyon egységes Csapattal voltunk ott Debrecenben!”


A BTC-n (is) készülő játékosok eredményei:

U12:

Fiúk, egyes:

Hévízi Dániel (MTK): selejtező/1. forduló

Marton Maxim (MTK): selejtező/2. forduló

Vajda Kristóf (MTK): selejtező/1. forduló

Lányok, egyes:

Badics Lara (Balatonfüred): főtábla/1. forduló

Teker Lotti (Kiskút): főtábla/1. forduló

Lányok, páros:

Badics Lara: főtábla/1. forduló

Teker Lotti: főtábla/2. forduló

U14:

Lányok, egyes:

Hajdú Anna (MTK): főtábla/1. forduló (selejtezőből)

Kószó Petra (MTK): főtábla/2. forduló

Fiúk, egyes:

Géresi Olivér (MTK): selejtező/2. forduló

Grossmann Maxim (MTK): főtábla/negyeddöntő

Győri Lóránt: főtábla/elődöntő

Kincses Kolos: főtábla/1. hely

Mező Marcell: főtábla/1. forduló

Lányok, páros:

Hajdú Anna (társ: Bányai Boglárka/DEAC): főtábla/1. forduló

Fiúk, páros:

Grossmann Maxim (társ: Zsembery András/UNIK SE): főtábla/2. hely

Győri Lóránt és Kincses Kolos: főtábla/1. hely

Mező Marcell (társ: Baleja Konor/Alfa TI): főtábla/1. forduló