U12-es OB: triplázott Kincses Kolos
U12

U12-es OB: triplázott Kincses Kolos

2019-08-18 – (Fotó: Zádor Péter) A Metro RSC játékosa néhány hete készül a BTC-n, Nyíregyházán esélyt sem adott ellenfeleinek.

Néhány nappal az U14-es Mészáros Patrik bravúrja után ismét triplázásnak örülhet a Budai Tenisz Centrum közössége: a néhány hete már a városmajori klubban készülő Kincses Kolos is három aranyérmet nyert a szabadtéri korosztályos Országos Bajnokságon.


Az U12-es reménység először csapata, a Metro RSC tagjaként ünnepelhetett, majd következett az egyéni és a páros torna.


Kolos egyesben 1. kiemeltként erőnyerő volt a nyitó fordulóban, majd 6:0-6:0-ra múlta felül Kroó Koppányt (MTK Budapest). Ezután jött a 6:2, 6:1-es győzelem Tóth Ákos (16. helyen kiemelt, Sportmania) és a 6:0, 6:0-ás siker Zavaczki Milán (6., Marso) ellen. A négy között Kolos 6:1, 6:3-mal búcsúztatta Major Áront (4., Metro RSC).


A fináléban ismét klubtársak találkoztak: Kincses 6:1, 6:0-ra nyert az immár szintén a BTC-n készülő Mező Marcell (Metro RSC) ellen.


Párosban Kolos és Fenyves Koppány (Normafa) bizonyult a legjobbnak. Az 1. helyen kiemelt kettős a döntőben 6:4, 6:3-ra múlta felül Almádi Attila (MTK Budapest) és Kristyán István (Tenisz Műhely) párosát. Mező Marcell 3. helyen végzett Kovács Marcell (Pasarét) oldalán.