U14-es OB: ezüstérmek párosban
U14

U14-es OB: ezüstérmek párosban

A BTC-n készülő Kántor Anna (MTK Budapest), valamint Mészáros Patrik (BLKE) sikerének örülhettünk.

SZABADTÉRI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, U14, LÁNYOK, PÁROS, DÖNTŐ

Bartha Panna, Mihálka Zsófia (Pécsi VTC, Alfa TI, 2.)-Kántor Anna, Beér Jázmin (MTK Budapest, Panakor, 1.) 7:5, 6:4


SZABADTÉRI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, U14, FIÚK, PÁROS, DÖNTŐ

Kárpáti Viktor, Patay Árpád (Golden Ace, 2.)-Mészáros Patrik, Sávay Zalán (BLKE, Vasas, 1.) 6:2, 6:4

Szombaton befejeződtek a párosversenyek a szabadtéri, U14-es Országos Bajnokságon: a Budai Tenisz Centrumban készülő játékosok közül Kántor Anna (MTK Budapest), illetve Mészáros Patrik (BLKE) is ezüstérmes lett.

A lányok fináléja hozta a szorosabb mérkőzést: az első játszma 5:5 után dőlt el, sajnos Bartha Panna-Mihálka Zsófia (Pécsi VTC, Alfa TI) javára. A második felvonás is izgalmasan alakult, de fordulatot nem hozott.

Bartha Panna és Mihálka Zsófia gyorsan brékelőnybe került, majd 5:3-nál a győzelemért adogatott. Ekkor Anna és Beér Jázmin (Panakor Győr) elnyerte ellenfele szerváját, majd volt esélye az 5:5-höz. De Bartha és Mihálka pontos volt fogadóként és lezárta a döntőt.

A fiúknál Mészáros Patrik és Sávay Zalán (Vasas) a nyitó játékban 0-ra brékelt, de ezután a jelentős fizikai fölényben lévő Kárpári Viktor és Patay Árpád (mindkettő Golden Ace) magabiztosan fordított. A második felvonás elején Patrik és Zalán kétszer is brékelőnyben volt, de az ellenfél fordított, majd 5:3-nál nem tudta kiszerválni a döntőt. Ezután Kárpáti és Patay fogadóként remekelt, lezárta a finálét.