U14-es OB: triplázott Mészáros Patrik!
U14

U14-es OB: triplázott Mészáros Patrik!

2019-08-11 - Az MTK Budapest játékosa egyesben, párosban és csapatban is aranyérmes lett a Nyíregyházán zajló, korosztályos Országos Bajnokságon.

Semmi kétség: 2019-ben Mészáros Patrik volt az U14-es Országos Bajnokságok kiemelkedő alakja! Az MTK Budapest játékosa a NEK-en rendezett fedett pályás megméretésen egyesben arany-, párosban pedig ezüstérmes volt. Ezt az eredménysort sikerült felülmúlni Nyíregyházán  a szabadtéri OB-n.


Patrikot egyesben az 1. helyen emelték ki, ennek megfelelően nem lépett pályára a nyitó körben. Az elsősorban Balázs György (BTC-vezetőedző) irányításával készülő játékos a második fordulóban nem veszített gémet Juhász Bencével (Marso TK) szemben, majd 6:3, 6:0-ra múlta felül Varga Jánost (Match Point).


Patrik a negyeddöntőben 4:6, 6:3, 6:2-re nyert klubtársa, Kisantal Botond ellen, majd 6:3, 6:0-ra győzött a párostárssal, Sávay Zalánnal szemben. A döntőben Mészáros Patrik 6:4, 0:6, 6:4-re múlta felül a szintán klubtárs Gubi Trisztánt.


Párosban Patrik és Zalán volt az 1. helyen kiemelt kettős. Az MTK és a Vasas játékosa erőnyerőkénz "kezdett", majd 6:1, 6:1-gyel búcsúztatta Bakonyi Dávidot (Pasarét) és Szabó Andrást (Pasarét). Az elődöntőért következett a 6:4, 6:4-es siker Kőszegi Botond és Kuthy Kolos ellen (Future, Vasas).


Patrik és Sávay Zalán a legjobb négy között 6:1, 6:4-re győzött Markovits Milánnal és Pálfi Zoltánnal szemben (Vasas, GYAC). Az MTK-Vasas duó a fináléban 7:5, 1:6, 10-5-re diadalmaskodott Hornung Gábor (BBTC) és Kisantal Botond ellen.


Csapatban az MTK nyerte az aranyérmet, pályára lépett: Fehér Alexander, Gubi Trisztán, Géresi Olivér, Győri Lóránt, Kisantal Botond és Mészáros Patrik.