Velcz Zsombor tornagyőzelme párosban
U16

Velcz Zsombor tornagyőzelme párosban


A BTC-n készülő játékos a svájci Jean Marc Malkowski oldalán maradt veretlen a Fülöp-szigeteken.

Dupla öröm a Fülöp-szigeteken! Velcz Zsombor és a svájci Jean Marc Malkowski nyerte a párosversenyt Makati Cityben a Grade4-es junior tornán! És ez még nem minden! Zsombor szombaton egyesben is bejutott a döntőbe!!!

Időrendben először egyéniben lépett pályára a Budai Tenisz Centrumban készülő játékos. Zsombor feladata nem tűnt egyszerűnek, lévén a háló túloldalán a 2. helyen kiemelt, ausztrál Tom Evans állt.

Az elődöntő nagy csatát ígért, ez viszont elmaradt. A 3. helyen kiemelt magyar játékos 6:3, 6:2-re győzött! Zsombor októberben a marokkói Casablancában, majd Budapesten is döntős volt egyesben, szintén Grade4-es versenyen.

A magyar játékos ellenfele Makati Cityben a 4. helyen kiemelt Isomura Kokoro lesz a fináléban. Zsombi pénteken párosban – Jean Marc Malkowski oldalán – már nyert a japán játékos ellen.

Némi pihenő után jött a Fülöp-szigeteken a párostorna fináléja, amely rendkívül szoros csatát hozott. Zsombi és Malkowski végül 3:6, 6:4, 10-6-ra nyert a tajvani Csen Jang-Csen és Lin Jen-Hszun ellen.

A magyar játékos idén másodszor maradt veretlen párosban ITF-versenyen: júliusban Prágában klubtársa, Kéki Márk oldalán diadalmaskodott a Grade4-es tornán.